KOMODITY: Španělská dovolená + 68.000 Kč za dva týdny

Úvodní část prodlouženého léta se chýlí ke konci. Tradiční první dva říjnové týdny prožité na španělském pobřeží jsou vždy velice příjemnou záležitostí.

Majestátní hrad na obzoru, výhled na záliv. Ideální trading room!

Trading u moře bývá často velice příjemnou záležitostí. Společnost podobně naladěných lidí, spousta nových informací, výměna zkušeností, to jsou kromě výše zmíněných pozitiv hlavní důvody proč sem jezdíme.

A když se v průběhu povede několik obchodů, které celé naše španělské dobrodružství zaplatí… co si přát více. Ostatně, vše si ukážeme v neděli ve 20:00 na online vysílání: Program máte zde.

Večerní „mexické eldorádo“ s kolegy a přáteli má šmrnc

I letos se to podařilo. V rámci Komoditních a spreadových edukativních tipů, v nichž sdílíme s Romanem s našimi kolegy své obchody jsme zavírali hned několik ziskových „trejdů“.

Již v polovině září jsem otevíral obchod, v němž jsem spekuloval na růst ceny cukru. Všechny podmínky pro obchod byly naplněny, a tak nebyl důvod stát stranou.

Zpracovatelé a pěstitelé cukru svoji komoditu extrémně nakupovali. A když nakupují v takové síle opravdoví insideři v byznysu s cukrem, pak je to dobré znamení.

Komoditu považují za opravdu levnou, což potvrzoval také hodnotový indikátor, který rád používám (nejspodnější křivka).

A i pozice komoditních a hedgových fondů se začaly otáčet… Takovému nastavení nelze odolat, a tak jsem posílal oznámení o otevření pozice.

Cukr se po několika dnech otálení skutečně vydal rychle vzhůru a naplnil naše očekávání a stejně tak jako naše peněženky. Ke stanovenému profit targetu se dostal mnohem rychleji, než jsem čekal a tak jsem část své pozice uzavřel.


Zisk 1860 dolarů se mně již ale příliš rozšířit nepodařilo, když zbylé dva kontrakty přinesly již jen po pětistovce. I tak je takové přilepšení ke konci léta milé.  Zejména když připočtu další „šestistovku“, kterou jsem vydoloval z dalších, menších obchodů:

Zisk: +2.980 $, tedy + 68.000 Kč

Během pobytu ve Španělsku jsme s kolegy zavírali zisky. U mne celkem +68.000 Kč, u některých kolegů dokonce více. Víc kontraktů = víc obchodů, to dá rozum. Podíváme se na to podrobně v neděli, na online vysílání.

Po krátké zastávce doma nás čeká Thajsko a doufám, že bude podobně úspěšné, jako naše tradiční španělská anabáze, která nám přinesla hodně radosti, veselí a poučení … a také nějaké to „zelené“ do kapsy 🙂

Takže, do třetice všeho dobrého: V neděli na online webináři si vše ukážeme. Věřím, že mnohým z vás se do konce roku také začnou dolárky kutálet do kapsy!

Václav Pech
Jako vysokoškolský pedagog jsem získal Ph.D. v oboru teorie řízení a krizového managementu. Na trzích se s vlastními penězi, či jako správce, pohybuji více než deset let. Většinu tohoto času také profesně. Studoval u mnoha profesionálů, mimo jiných i u Larryho Williamse, který patří dnes mezi tradingové legendy. Investice a burza jsou mým koníčkem i profesí - Jsem také investičním analytikem společnosti Broker Trust.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.