KOMODITY: V neděli si to ukážeme online!

Už to bude rok… Rok od doby, kdy jsme odstartovali projekt Komoditních edukativních tipů. Od prvního července loňského roku jsme začali, nejprve v menší skupině zasvěcených zkoušet, jakou formou předávat moje pohledy na komoditní trhy a případně také konkrétní obchody ostatním. Řešili jsme, jak umožnit vám všem „koukat mi přes rameno“.

I v malém krbu hoří velký oheň

Shodli jsme se na tom, že bude dobré spravovat jedno portfolio o velikosti, která je podle našich znalostí nejčastější pro nové obchodníky přicházející na burzu. Ostatní obchody pro větší portfolia pak dávat jen ve formě náhledů na trh, další edukace a případných on-line oznámeních o provedení obchodu. Důvodů k tomu bylo hodně a v průběhu roku se vesměs potvrdily.

Správa portfolia o velikosti 10.000USD byla začleněna do KET I a vykazuje, díky on-line posílaným oznámením obchodů, transparentní a ověřitelné výsledky. Zde obchodujeme především komoditní ETF, opce na ně a komoditní spready. V menší míře také komoditní minikontrakty, akcie komoditních společností a opce na komodity.  

Výsledky této strategie jsou výborné a těšíme se od našeho červencového počátku dvoucifernému zhodnocení.

Kdo se bojí, nesmí do lesa

  Náhledy na komoditní trhy spojené s další edukací jsou mnohem agresivnější povahy a teď prožívají o něco složitější období, které má na svědomí raketový růst cen bavlny v posledním měsíci a také podobný jev u pšenice.

Na obou těchto komoditách jsem měl vypsány hluboce OTM call opce a byl jsem nucen s pozicemi pracovat, což může být pro zisk zkušeností často mnohem přínosnější, než lehký zisk.

K  ročnímu výročí spuštění projektu jsme připravili online webinář, v jehož rámci zhodnotíme uplynulý rok a ukážeme obchody z obou výše zmíněných částí. Jeden obchod, který jsem nedávno uzavřel a dva obchody, které aktuálně držím. Uvidíte jak ziskové obchody, tak i ty ztrátové.

Přihláška a program jsou zde, vysíláme v neděli ve 20:00!

Václav Pech
Jako vysokoškolský pedagog jsem získal Ph.D. v oboru teorie řízení a krizového managementu. Na trzích se s vlastními penězi, či jako správce, pohybuji více než deset let. Většinu tohoto času také profesně. Studoval u mnoha profesionálů, mimo jiných i u Larryho Williamse, který patří dnes mezi tradingové legendy. Investice a burza jsou mým koníčkem i profesí - Jsem také investičním analytikem společnosti Broker Trust.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.