KOMODITY: Svět je vzhůru nohama

Svět vzhůru nohama. To je asi hlavní pocit tradera, který se odpoutá z naší zeměpisné šířky a vydá se do Mekky tradingu – newyorské finanční čtvrti. Nejde o to, že se vám z výšky zdejších nádherných „paneláků“ zatočí hlava a na každém kroku se potkáváte s pro nás nezvyklou různorodostí, která vás nepřestává bavit. Hlavním problémem je tady čas. Našinec zvyklý na to, že burza otevře někdy odpoledne a má tudíž na všechno dostatek času, se nestačí divit.

Hned první den jsme s Romanem u snídaně probírali možné obchody na masu a to, jak bychom to mohli odpoledne zkusit. Poté, co jsme se dostali na pokoj jsme zjistili, že trh už dávno běží… A třeba softies… Ty otvírají v době, kdy ještě spokojeně spíte. Pražská burza zavírá jen kousek po snídani. Podivný svět, na který se hned tak zvyknout nepovede. Na co si ale zvyknete rychle je New York samotný.

Návštěvu vřele doporučuji. Nenudili jsme se tu ani minutu. Z našeho Marriottu je to na New York Stock Exchange coby kamenem dohodil, z velkého počtu dobrých restaurací nám k srdíčku přirostla moje loňská „základna“ kde je prakticky vždy dobrá nálada, dobré pivo a jídla více než dostatek.

Dvacetikilometrový okruh z dolního Manhattanu na ten střední a zpět zabere i s mezipřistáním u McDonalds (Roman se chtěl podívat, jak se daří jedné z „jeho“ firem) celý den, ale cesta dobře ubíhá. Občas se posadíme na sluníčko v některém z mnoha parků a probíráme strategii, kterou dáváme společně dohromady. A čas je i pro jiné kratochvíle.

Kromě kochání se a konzumace zdejších specialit jsme přirozeně stihli projít také poslední vydání COT reportu, které je ovšem k dispozici již v pátek odpoledne.  Další podivnost…

Vyhrocených komodit je tentokrát opět víc. Soustředit se ale v průběhu týdne budu jenom na tři až čtyři z nich. Jednou z nich je hovězí maso (feeder cattle), které je aktuálně skutečně zajímavé.

Z grafu je patrné, že commercials jsou již nějakou dobu silnými kupci této komodity. Hodnotový indikátor napovídá, že je tato kategorie hovězího masa evidentně podhodnocena a ani čisté pozice velkých obchodníků proti mému úmyslu nakoupit příliš neprotestují. Jeden z možných obchodů pro tento týden je na světě. To bych opravdu zobchodoval rád. Navíc je feeder cattle opravdu velký kontrakt, v jehož moci je můj obchodní účet pěkně a rychle nafouknout. Jen si ráno uvědomit, že trh otevírá už za chvíli…  :).

Chcete mi „koukat přes rameno“ a vidět, kde a jaké si připravuji obchody?

Vydávám Komoditní edukativní tipy, kde rozebírám trhy a hledám příležitosti, které zobchoduji na mém účtu.

_____________________________

Jste nováček? Stáhněte si zdarma Komoditní manuál!

komodity manual

Komoditní manuál zdarma

——————————-

Chcete začít obchodovat? Ukážu vám moje kompletní know-how, krok za krokem:

komodity basic

Vstupte do mého komoditního kurzu!

———————

Jak jsem se dostal k obchodování komodit? Moje  „Cesta k tradingu“ je k dispozici v elektronické podobě.

Václav Pech
Jako vysokoškolský pedagog jsem získal Ph.D. v oboru teorie řízení a krizového managementu. Na trzích se s vlastními penězi, či jako správce, pohybuji více než deset let. Většinu tohoto času také profesně. Studoval u mnoha profesionálů, mimo jiných i u Larryho Williamse, který patří dnes mezi tradingové legendy. Investice a burza jsou mým koníčkem i profesí - Jsem také investičním analytikem společnosti Broker Trust.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.