Komentář k trhu SPY 18.12.2017 – Market Profile®

Roční profil

Trh v minulém týdnu opět navýšil svá maxima a mírnou korekcí potvrdil novou trendline, která je strmější než 2 předchozí – viz obrázek.

Roční MP: roční vývoj, stále strmější trendline

Měsíční profil

Měsíční profil je stále užší než v předešlém měsíci. Nejvyšší objem obchodů je na úrovni 266,83, tedy u high profilu. Toto podporuje predikci dále do longu. V těchto úrovních se vytváří i oblast hodnoty. Měsíční S/R úrovně jsou stále platné, pro připomenutí: nejbližší rezistencí 150 % IB je hodnota 269,79, další pak 200 % IB na 272,83. Co se týče supportů, tak nejbližším je 150 % IB na 257,78, podpořen POC měsíce listopadu na 258,33. Hodnota cca 258 bude v případě větší korekce hrát důležitou roli. Dalším supportem je 200 % IB na hodnotě 254,73, tentokrát podpořen POC měsíce října na 254,68 – opět velmi důležitý support v případě korekce.

Měsíční MP: měsíční vývoj, S/R úrovně, POC

Týdenní profil/denní profil

Týdenní profil je ve výrazně užším rozpětí než v minulém týdnu. Týdenní POC je výrazně výše a navíc u high profilu, což podporuje pokračování longu. Kulatý vrchol však spíše podporuje short a navíc týdenní POC zafungovalo jako rezistence, kterou trh již nepřekonal. Je to tedy mix signálů a vývoj bude zřejmě spíše do strany, pokud nepřeváží nějaký fundament. POC, tedy týdenní rezistence se nachází na hodnotě 267,12.

Týdenní MP: týdenní vývoj, týdenní rezistence

Shrnutí

Z dlouhodobého hlediska na trhu převládá stále longové nastavení. Týdenní profil však naznačuje možné zpomalení nebo vývoj do strany, pochopitelně v závislosti na důležitých fundamentech. Nesmíme zapomínat, že důležitý fundament „přebije“ všechno.

V letošním roce to byl ode mě poslední článek. Mezi svátky se již nechystám obchodovat, takže další napíši až v lednu. Přeji Vám proto krásné prožití vánočních svátků, zasloužený odpočinek od tradingu a pracovních povinností a do nového roku, aby byl pro Vás úspěšný!

[reklama]

Jan Vašíček
Obchodování na burze se jako koníčku při zaměstnání věnuji již od roku 2008, kdy jsem začínal na české burze. V roce 2010 jsem začal s obchodováním v USA, kde jsem rozvíjel obchodní strategie dle technické analýzy na indexových futures. Intraday trading je však časově náročný a postupně jsem zjišťoval, že pokud chci zůstat ve svém zaměstnání, tak to pro mě není to pravé. V roce 2011 jsem se na seminářích L. Turka a R. Dvořáka (CzechWealth) seznámil s obchodním přístupem na základě Market Profile®. Ačkoliv mě tento přístup okamžitě zaujal, plně jsem se mu začal věnovat až v roce 2013. Nyní Market Profile spolu s Price Action používám k analýze trhu pro obchodování opcí (především ETF SPY a TNA), což se dá časově dobře kombinovat s mým zaměstnáním a začínám jej postupně využívat také k swingovému obchodování měnových párů na forexu. K analýze trhu, z níž čerpám k psaní komentářů na tomto blogu, využívám software NinjaTrader® v kombinaci s vizualizacemi Market Profit Pack©. O investování se zajímám celkově, trading je mým koníčkem, který mi přináší možnost přivýdělku.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.