Proč pořád nevydělávám?

Martin Kopáček opceTohle bude znát důvěrně většina burzovních obchodníků: Máte kvalitní obchodní systém. Máte jasno v tom, že funguje. Ale … výsledky nejsou. Proč? Určitě to znáte velmi dobře: Promýšlíte obchod, nevstoupíte do obchodu, a on vyjde. Vstoupíte do obchodu, ale jdete z něj příliš rychle. Stop-loss držíte moc malý a při pohybu trhu proti vám jej rychle utahujete. Vystupujete se ztrátou z obchodu, který nakonec skončil skvělým ziskem. Netroufnete si na víc pozic. To, co funguje na demu, najednou nezvládáte v praxi.

Pro trading potřebujete nejen funkční systém, ale také perfektní psychiku. Představte si to: Vstoupíte do obchodu, do kterého vstoupit máte. Nastavíte stop-loss správně. Posouváte na break-even teprve tehdy, když to má být. Nevystupujete z obchodu předčasně. Udržíte se v obchodu až k plánovanému profitu. Ano, tak vypadá obchodování na burze, které vám bude dělat radost a které vám nadělí štědrou odměnu. A dá se to naučit!

Jak zvládnout vlastní hlavu? Psychika se trénuje stejně, jako se trénuje obchodní styl. Jestli válčíte s vlastní hlavou, nebudete vydělávat ani s nejlepším systémem. A naopak: Jakmile zvládnete vlastní psychiku, budete najednou obchodovat daleko lépe. Budete dodržovat postupy, dosáhnete svých cílů.

Měl jsem možnost vidět, jak se dá s psychikou pracovat. Chce to ovšem profesionální vedení od člověka, který se na burzovní obchodníky specializuje. Proto, pokud stále nevyděláváte, neměňte obchodní systém.

Změňte svoji psychiku – a uvidíte změnu.

Míšu Soukupovou jsem viděl „při práci“ několikrát. A viděl jsem její výsledky. Míša je velmi příjemná dívčina, která sama na burze obchoduje a má proto s psychikou traderů i osobní zkušenost. Znám její klientelu, viděl jsem rozdíly v obchodování „před“ a „po“. Zklidnění, disciplína, udržení se v dobrých obchodech, nekompromisní výstupy ze špatných obchodů. Schopnost práce s většími účty, s většími pozicemi. Bezproblémový přechod z dema na reálné obchodování. Atd. atd.

misa soukupova

Míša žije ve Španělsku, nyní bude ale v České republice pořádat intenzivní workshop „Psychika pro tradery“. Pokud chcete získat v tradingu pevnou vládu nad sebou samým, vřele doporučuji si včas zajistit místo na této akci.

Garantuji, že budete příjemně překvapeni. A pokud k worskshopu přistoupíte s otevřeností a chutí se učit, garantuji vám velkou osobní změnu.

Ať se daří!

Martin

Martin Kopáček
Obchodováním na burze se zabývám od roku 2005. Specializuji se na výpisy opcí na akcie a na indexové ETF. Preferuji časově nenáročné strategie s vysokou pravděpodobností úspěchu.Důraz kladu na pochopení trhu, na fundamenty. Preferované opční strategie: naked put, put spread, Iron condor, strangle, covered call. Oblíbené podklady pro opční obchody: SPY, TNA, akcie z S+P indexu Styl: vypisování opcí a opčních strategií, příjmové (kreditní) strategie, vyhodnocení fundamentu a volatility. Od roku 2010 realizuji individuální tradingové konzultace pro zájemce o obchodování opcí.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.