Opce: Dva způsoby přípravy „žolíka“ pro případný pokles trhu

Před rokem, v dubnu 2023, jsem publikoval tuto strategii, která pomáhá traderům připravit se na případné poklesy trhu a vydělat i v situaci, kdy se většina pouze modlí za růst trhů.

  • Když je trh vysoko, VIX je nízko a výpisy opcí jsou příliš levné. To pravý čas na přípravu „žolíka“ pro případné poklesy trhu.
  • Ve videu vidíte princip opční konstrukce Butterfly + naked put, kterou jsme si připravili „žolíka“, který nám pomůže vydělat i v situaci, kdy ostatní přicházejí o své peníze.
  • Zároveň je to předchůdce dnešní, už více pokročilejších strategií, kterým říkáme „pastí na medvědy“, a které zmiňuji zde nebo zde
  • Strategii „žolík pro pokles trhu“ pomáhá „za pár drobných“ chránit také akciové portfolio, stačí se je namodelovat do TOS a pohlídat si „profit zónu“ podle velikosti poklesu, jak jsem to ukázal už před rokem v tomto videu.
Příprava „žolíka“ pro případný pokles trhu

Vývoj pozice: Na 46 dnů (46 DTE)

Podle vývoje trhu jsme usoudili, že otevřeme delšího žolíka, čímž si posuneme BE dál. Bonusem je i jednodušší konstrukce. Tady to máme chronologicky:

1) Screen, který jsem vysvětlil na vysílání (viz níže), jasné 2 oblasti profitu. Je to kombinace 1xButtefly široký + 1xButterfly úzký s naked put opcí. Logiku „žolíka“ jsem vysvětlil ve videu, viz výše.

2) Po otevření trhu jsem se podíval na vývoj a protože se zatím trhu moc „dolů“ nechce, stavíme si tedy základ „žolíka“ na dlouhých 46 dnů, viz druhý screen. Je to pouze 1xButterfly +naked put. ALE … 🙂 … všimněte si oblasti začátku zisku a porovnejte s předchozím. Pak se podívejte, kam až se táhne B/E zóna.

V čem je vtip? Jednak si žolíka stavíme na o 21 delší dobu, a za druhé si pásmo zisku otevíráme už na hodnotě 400.

3) Realizaci vidíte na Tasty malém účtu (screen 3):

… a na závěr aktuální stav grafu, podívejte se kde až nás začne ohrožovat naked put 350 …. ale jak říkám, POZOR, ani tady není růže bez trní 🙂 :

Od základů, a včetně neveřejných informací

Jak jsem avízoval ve videu, udělám opět bezplatný kurz pro nováčky. Pak otevřu přístup do skupiny, a tentokrát možná i do našeho Discordu:

Přidejte si do sledování můj facebook, sledujte mail …. budu včas informovat, přátelé a kolegové 🙂

Martin Kopáček
Obchodováním na burze se zabývám od roku 2005. Specializuji se na výpisy opcí na akcie a na indexové ETF. Preferuji časově nenáročné strategie s vysokou pravděpodobností úspěchu.Důraz kladu na pochopení trhu, na fundamenty. Preferované opční strategie: naked put, put spread, Iron condor, strangle, covered call. Oblíbené podklady pro opční obchody: SPY, TNA, akcie z S+P indexu Styl: vypisování opcí a opčních strategií, příjmové (kreditní) strategie, vyhodnocení fundamentu a volatility. Od roku 2010 realizuji individuální tradingové konzultace pro zájemce o obchodování opcí.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.