Opce: Druhá šance

Martin Kopáček opceOpce pro mne mají několik základních výhod. První výhoda je, že nemusíme určit směr trhu, zajímá nás spíš kam až by trh mohl za určitý čas „dojít“. To je princip výpisu vertikálního put spreadu a vertikálního call spreadu (anebo tzv. Iron Condor strategie). Druhá výhoda je čas, který při výpisu opce pracuje pro nás. A za třetí je to fakt, že opce jsou klidný typ obchodování a nevyžadují příliš času.

Velkou výhodou, o které chci dnes napsat, že tzv. „druhá šance“. Představte si situaci, kdy se nedostanete k počítači o obchod vám tzv. „uteče“. Opce dávají velmi často druhou (třetí, čtvrtou…) šanci, jak do obchodu nastoupit. Uvedu příklad z praxe, kterou ostatně vidíte v mých článcích.

Jak víte, ve čtvrtek 21.7. přistál u nás všech Švédův Eduktivní opční tip (EOT). Byl jsem zrovna v kině. Já tyto obchody obchoduji rovněž živě, takže jsem vystartoval ze sálu a obchod zadal. No a udělal jsem chybu – a ještě jsem si neuvědomil, že obchoduji na malém účtu (10.000$, tento účet používám pouze pro obchodování EOT). Nu, celý popis mojí chyby máte zde, nebudu to znovu rozepisovat. Prostě se mi povedlo zablokovat si účet – tzv. daytrading pattern. Chybovat je lidské 🙂

Tak jsme s kolegou provedli odblokování účtu (je to nyní u InteractiveBrokers trošku složitější, než to bývalo). Sám bych to se svojí „angličtinou“ asi nedal. A počkal jsem si na novou příležitost, jak chybějící pozice doplnit. Tady vidíte, jak se zadařilo :

20160804 dohonění alertu 231 warcraft za95 kredit 2 kontrakty

Jak vidíte, stačí si prostě počkat, nehrotit to. Opce jsou prima způsob obchodování, velmi často dávají několik šancí na vstup do obchodu.

Mám velkou radost, jak pěkně Edukativní opční tipy fungují. I v tomto období, kdy trh vykazuje malou volatilitu a kdy moc korekcí nedává. Přesto se Švédovi slušně daří rolovat.

Velmi mne potěšily reakce a dotazy, které jste mi posílali. Posledních 14 dnů bylo hektických, najednou přišlo několik desítek dotazů. Prosím vás všechny o trpělivost, postupně na vše odpovídám.

Páteční pohyb na TNA mne vyhodil z longu. Shrábl jsem pěkný zisk, ovšem šlo pouze o obchod „z nudy“. Prostě jsem nakupoval TNA podklad a držel ho do dosažení profitu. Strašně primitivní technika, nic složitého. Nemám rád složitosti, mám rád obchody jednoduché.

Protože příští týden začínají castingy na Hvězdy burzy, nebudu obchody nijak hrotit – navíc, jak jsem psal, aktuální nulová volatilita dává málo rozumných příležitostí. Proto v klidu kopíruju Švéda a čekám na korekci …

Ať se daří!

Martin

PS: Jak obchoduji opce? Velmi jednoduše :)  Manuál zdarma si stáhněte zde:
Martin Kopáček manuál zdarma

Chcete umět naše postupy, chcete znát kompletní know-how? 
Vstupte našeho Online kurzu a budete to umět také:


 

 

Martin Kopáček
Obchodováním na burze se zabývám od roku 2005. Specializuji se na výpisy opcí na akcie a na indexové ETF. Preferuji časově nenáročné strategie s vysokou pravděpodobností úspěchu.Důraz kladu na pochopení trhu, na fundamenty. Preferované opční strategie: naked put, put spread, Iron condor, strangle, covered call. Oblíbené podklady pro opční obchody: SPY, TNA, akcie z S+P indexu Styl: vypisování opcí a opčních strategií, příjmové (kreditní) strategie, vyhodnocení fundamentu a volatility. Od roku 2010 realizuji individuální tradingové konzultace pro zájemce o obchodování opcí.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.