Trading Hub: Způsob, jak vydělat 20.977 $, čili 482.000 Kč a obchody tohoto týdne

Jak jsme si řekli v minulém článku, mechanické strategie mají řadu výhod. Pro mne osobně je největší výhodou časová nenáročnost, protože nechci sedět u počítače. A právě tento týden se časová nenáročnost projevila v plném rozsahu: U počítače jsme strávili za celý týden dohromady pouze 30 minut.

Obchody tohoto týdne: Pondělí

V pondělí byl VIX relativně nízko, trh otevřel mírně pozitivně:

a tak přišel čas „sklízet a zalévat“ pozice.

Nejdřív jsme uzavřeli „medvědí past“ se ziskem 150$, vykoupili jsme put opce po 4,40 bodech. Tím jsme získali „zajištění“ proti poklesu:

V rámci zajišťovacích obchodů jsme otevřeli nový „Franz Josef Trade“. Zde je snímek z hledání vhodného setupu, který jsme probírali v živém streamu s kolegy v Discordu:

Najít parametry není úplně snadné, s ohledem na ostatní pozice. Vzniká například problém s výší marginu, což vidíme v tomto snímku:

Profit-loss diagram obchodu Franz Josef Trade je výborný, dává šanci vydělat 20.977 $, čili 482.000 Kč, když by trh klesnul až o 20%. Samozřejmě je zapotřebí vnímat obchod v kontextu s ostatními hedžovacími pozicemi – nováčky by samozřejmě „vyděsila“ potenciální maximální ztráta:

Nastavili jsme obchod, a nechali jsme pracovat trh. Vše jsem pro kolegy shrnul v Discordu, jak v popisech obchodů, tak i ve videu:

Obchody tohoto týdne: Úterý

V úterý jsme přidali „Dlouhou past“ za +550$, v případě poklesu za +3.000$. Je to opět situace s velkým potenciálem, kdy při poklesu máme příležitost vytěžit z obchodu 600% výnos celkem:

Mezitím se připravený obchod Franz Joseph otevřel (za drobný kredit 88$, ale s potenciálem velkého zisku):

Opět shrnutí pro kolegy je v Discordu:

Obchody tohoto týdne: Středa, čtvrtek, pátek

Jak jsem psal v úvodu, velkou výhodou těchto opčních obchodů je časová nenáročnost. Obchody byly zadány, žádné nastavené pozice se ani neotevřely, ani neuzavřely. Proto od středy do pátku už žádný nový obchod nebyl – a tedy ani nebyl důvod sedět minutu u počítače.
Aktuální pozice, kde necháváme pracovat čas (screen z malého účtu z tasty).

Pro orientaci: Příkaz „BTO“ je příkaz na otevření obchodu, příkaz „BTC“ je příkaz na uzavření obchodu (Buy To Close). S bitcoinem to nemá nic společného 😉

Pátek je obvykle čas budování „medvědích pastí“ … ale nemáme na MES tento týden „120 dnů do expirace“ žádný kontrakt. Takže si musíme počkat. Na ES je podobná situace, nemáme „120 dnů do expirace“. A tak necháme pracovat čas.

On se tam ten zisk postupně „vyklube“, až se vyplní BTC příkazy.

Martin Kopáček
Obchodováním na burze se zabývám od roku 2005. Specializuji se na výpisy opcí na akcie a na indexové ETF. Preferuji časově nenáročné strategie s vysokou pravděpodobností úspěchu.Důraz kladu na pochopení trhu, na fundamenty. Preferované opční strategie: naked put, put spread, Iron condor, strangle, covered call. Oblíbené podklady pro opční obchody: SPY, TNA, akcie z S+P indexu Styl: vypisování opcí a opčních strategií, příjmové (kreditní) strategie, vyhodnocení fundamentu a volatility. Od roku 2010 realizuji individuální tradingové konzultace pro zájemce o obchodování opcí.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.