Jak koupit akcie v platformě IB

Častý dotaz, jak koupit akcie anebo jak prodat akcie.
Ukážu postup, jak koupit akcie u Interactive brokers – zcela analogicky je to se shortováním nebo s prodejem (prohodíte buy za sell)

Nehledejte v tom nic složitého – nákup i prodej je (jak vidíte na videu) technicky velmi jednoduchý 🙂

„Mezi ušima“

Nováčci se ptají na dvě věci: „Jakého brokera?“ a „Jak zdanit?“
Přátelé, tohle není to důležité, co by měl nováček na burze řešit …. primární je vědět CO, PROČ, KDY kupovat a prodávat.
Lidově řečeno: Nejdřív je zapotřebí mít řemeslo „mezi ušima“, pak teprve řešit jaké kladivo zvolit ….

Dokud nevíte CO, PROČ, KDY, neřešte brokera – broker není nic jiného, než platforma pro zadávání obchodů, jako třeba vaše internetové bankovnictví.

Broker a Daně

Ale abych nezůstal dlužen odpovědi: Používáme Interactive brokers (viz video). Důvodem je potřebný rozsah podkladových aktiv, rychlost a nízké poplatky.

„Co je císařovo, císaři!“ píše se v bibli – takže daně platit musíme. Výnos zdaňujeme 15% jako „ostatní příjmy“. Jde o správu vlastních peněz, takže žádný živnostenský list není zapotřebí, ani si platit extra sociální a nemocenské pojištění k tomu, co již platíte (nebo váš zaměstnavatel). Prostě zdaníte 15%.
K daním dám jednu dobrou radu: Dejte císaři, co je císařovo … ale sami si daně neřešte. Můžete si podklady připravit sami, nebo s daňovým poradcem. Doporučím ale „nebastlit“ nic na koleně. My se věnujeme tradingu, daňaři daním – stejně jako boty kupujeme od ševce a chleba od pekaře.

Fajn den a ať se daří!

Martin

Stáhněte si ebook ZDARMA :

ZDARMA: Průvodce burzou a investicemi

Martin Kopáček
Obchodováním na burze se zabývám od roku 2005. Specializuji se na výpisy opcí na akcie a na indexové ETF. Preferuji časově nenáročné strategie s vysokou pravděpodobností úspěchu.Důraz kladu na pochopení trhu, na fundamenty. Preferované opční strategie: naked put, put spread, Iron condor, strangle, covered call. Oblíbené podklady pro opční obchody: SPY, TNA, akcie z S+P indexu Styl: vypisování opcí a opčních strategií, příjmové (kreditní) strategie, vyhodnocení fundamentu a volatility. Od roku 2010 realizuji individuální tradingové konzultace pro zájemce o obchodování opcí.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.